yeşil mercimekli greçka pilavı

Yeşil mercimekli greçka (kara buğday) pilavı nasıl yapılır? Bir su bardağı dolusu greçka ile tereyağlı pilav tarifimiz üç kişiye yeter. Sağlıklı beslenme, kilo koruma ve diyet programları için hazırladığımız greçka pilavını sürekli yapar ve ekmek yerine öğünlerimizde sofraya koyarız. Greçka pilavı aynen bulgur pilavı gibi hazırlanır. Damak tadınıza uyan her çeşit sebze ve et ile greçka pişirilir.

Biz tarifimizde greçka pilavını yeşil mercimekli yaptık ve yeteri kadar tereyağı kullandık. Bir su bardağı gereçka için; bir çay bardağı kuru yeşil mercimek, iki su bardağı sıcak su, bir yemek kaşığı tereyağı ve 1.5 çay kaşığı tuz kullandık. Mercimeği 15 dakika kısık ateşte haşladık süzdük. Tencereye 1 su bardağı greçka, 1 çay bardağı haşlanmış mercimek, 1 kaşık tereyağı, 1.5 çay kaşığı tuz koyduk.

Tencereyi bir defa fokurdattıktan sonra ocağı iyice kıstık, tencere kapalı olarak pilavı 20 dakika pişirdik ve ocağı söndürdük. Tencereyi 20 dakika dinlendirdikten sonra sofraya koyduk. Tereyağını istediğiniz miktar kullanabilirsiniz. Biz 40 gram tereyağı ve 6 gram tuz kullandık. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür