uskumru tava tarifi

Uskumru tava tarifi, evde nasıl yapılır? İhtiyacınız  olan uskumruyu pazardan, marketten ya da balıkçıdan alın. Uskumruyu balıkçıdan alırsanız temizlettirin. Pazardan alırsanız balığı temizlemek size kalır. Uskumru temizlemek hiçte zor değil. Önemli olan temizlenmiş olan uskumruyu nerede ve nasıl pişireceğinizle ilgili kararınızdır. Uskumruyu nasıl pişireceğinize karar verdikten sonra, balığı kararınıza göre bütün bırakmak veya parçalamak gerekir.

Tarifimiz uskumrunun tavası ile ilgili olduğundan, kızartma tavasına balık miktarına göre ayçiçek yağını koyun ve ısıtın. Yağ kızgın duruma geldiğinde, tuzlanmış ve unlanmış bütün uskumruyu veya uskumru parçalarını tavaya  dizin. Her iki yüzeyi döndürülerek kızartın ve ocaktan alın. Üsteki yerli uskumru temizlenmiş ve yaprak şeklinde iki tarafa açılmış olarak tavada, ocak üzerinde, orta ateşte kızartılmıştır. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür