karışık sebze yemeği

Karışık sebze yemeği tarifi, nasıl yapılır? Mevsimsel sebzeler ihtiyaç öçüsünde  bir araya getirilerek yapılır. Damak tadınıza uygun baharatlarla tatlandırılarak sofraya konur. Tarifimizde karışık sebze yemeğinin yapımıda girit kabağı, şitaki mantarı, kapya biberi, kuru soğan, sarımsak, domates, yemeklik yağ, domates salçası, pirinç ve tatlandırıcı olarak karabiber, pul biber, kimyon ve tuz kullandık. Yemekte sebze üzerini kapatacak miktarda su ilave ettik ve 25 dakikada kısık ateşte pişirdik.

Yemekte kullanacağımız bütün sebzeleri yemeklik doğradık ve tencerenin içine koyduk. Üzerine 1.5 çorba kaşığı pirinci, baharatları, tuzu, altı çorba kaşığı yemeklik yağı, bir tatlı kaşığı domates salçasını, sebzelerin üzerini kapatacak miktarda sıcak suyu koyduktan sonra tencereyi karıştırdık. Yüksek ateşte tencereyi bir  iki dakika fokurdattıktan sonra, kapağı kapattık ve ateşi iyice kıstık. Kısık ateşte yemeği 25 dakikada  pişirdik ve ocaktan aldık. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür