patatesli hamur tarifi

Patatesli hamur tarifi, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? Patatesli hamur, kışlık patates haşlanır, ezilir, un ve yumurta ile yumuşak kıvamda yoğurulur. Patatesli hamur yaparken yumurta ilave edilmesi hamuru bambaşka boyuta taşır. Yumurtalı patatesli hamurla yapılmayacak hiç bir hamur işi yoktur. Her çeşit hamur işini yumurtalı patatesli hamurla yapabilirsiniz. Gözlemenin her çeşiti, lavaş, hamur kızartması, poğaçaların her çeşiti ve hatta içli köfteyi aratmayacak şekilde kıymalı içli köfte yapabilirsiniz.

Bir kilo kışlık patatesi haşlayın, rendeleyin ya da ezin. Ezilmiş patatesi yoğurma kabına koyun. Üzerine iki yumurta kırın, bir yemek kaşığı tuz serpin ve azar azar un ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğurun. 1 kilo haşlanmış patates için 2 su bardağı un yeterlidir. Hamuru yoğurduktan sonra dilediğiniz hamur işinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Patatesli hamur hazırlarken taze patates kullanılmaz. Patatesiniz mutlaka kışlık patates olmalıdır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür