pırasanın yeşil yaprakları ile ne yapılır

Pırasanın yeşil yaprakları ile ne yapılır? Pırasa yemeği yaparken çoğu insan, pırasa yapraklarını yemekte kullanmaz atar. Oysa ki pırasa yaprakları çeşitli yemeklerin yapımında kullanılır ve yapraklarla yapılan yemekler oldukça lezzetli olur. Pırasa yaprakları kartlaşmışsa pırasa yemeğine katmak gerekmez. Yapraklar taze ise, pırasanın beyazı ile birlikte yemek içinde kullanılabilir.

Biz pırasa yapraklarını uygun irilikte doğrar ve buharda pişirme aparatında yaprakların diriliği gidinceye kadar pörsütürüz. Diriliği giden yaprakları soğumasını bekler ve buzdolabı torbasına koyar, derin dondurucuda saklarız. Gerek duydukça donmuş pırasa yapraklarını dondurucudan alır ve yemek yapımında kullanırız.

Donmuş pırasa yapraklarını yumurta ile kavurur veya sebzeli çorba yapımında kullanırız. Üsteki resimde yumurtalı pırasa kavurmasını soğan, çarliston biber, salça ve çeşitli baharatlarla yaptık. Bu şekilde pırasa yapraklarını kullanarak çöpe atmayız. Dondurucuda yaz kış hep pırasa yaprağımız mevcuttur. Afiyet olsun.


Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür