ekşi maya nasıl aktifleştirilir

Ekşi maya nasıl aktifleştirilir? Ekşi mayalı ekmek yapacaksanız ya da ekşi mayalı hamur hazırlayacaksanız; ekşi mayayı aktifleştirmeniz şarttır. Ekşi mayayı aktifleştirmek demek, ekşi mayayı çalışır duruma getirmek demektir. Ekşi maya nasıl çalışır? Otomobil yakıt olmaz ise çalışmaz. Canlılar belirli bir süre gıda almazlar ise, sonucu ölüme kadar gider.

Ekşi mayanın çalışması için belirli aralıklarla beslenmesi gerekir ki; hayatta kalsın, işini yapsın. Maya uzun süre beslenilmediği zaman ölür. Ekşi mayanın içinde bulunan bakteriler canlıdır. Aktif olmaları için un ve su ile beslenmelidir. Ekşi mayayı genelikle dolapta saklarız. Lazım olduğunda alır kullanırız. Ekşi maya dolapta kaldığı sürece yavaş yavaş uyumaya geçer ve beslenilmediği taktirde hayatını sonlandırır.

Ekşi mayayı aktifleştirmenin başka bir tanımı ise, ekşi mayayı beslemektir. Beslenen ekşi maya yaptığı işin sonunda gaz çıkarır. Hamurun içindeki bu gaz kabarcıkları ise, yaptığımız ekmeğin pofuduk olmasını ve hamur olmamasını sağlar. Ekşi mayanızı aktif hale getirmek için, mayayı bulunduğu yerden çıkarın ve bildiğiniz şekilde (un, su ile)besleyin. Mayayı beslerken ılık bir ortamda veya en fazla 35 derece olan bir yerde dinlendirin ki, aktif hale geçsin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür