sulu tavuk yemeği

Tencerede sulu tavuk yemeği yapımında tavuğun bütün bölümleri kullanılabilir. Örneğin; bütün tavuk parçalanır ve parçalar (but, incik, kanat, sırt, göğüs) sulu tavuk yemeği yapımında kullanılabilir. Sulu tavuk yemeği yapımında her çeşit sebze kullanılabildiği gibi, sadece soğan, salça kullanılarakta sulu tavuk yemeği yapılır. Tarifimizde tavuk incik kullandık ve yemeği çiğden yaptık. deneyecek olanlara afiyet olsun.

sulu tavuk yemeği malzemesi:

  • 5 tane tavuk incik
  • beş tane küçük soğan
  • bir iri domates
  • bir iri patates
  • iki yeşil biber
  • bir iri havuç
  • üç diş sarımsak
  • dört çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • birer çay kaşığı pul biber, karabiber, kimyon, kekik
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • iki su bardağı sıcak su

yemeğin yapımı:
  1. soğanı, sarımsağı soyun bütün bırakın.
  2. patatesi havucu soyun, istediğiniz gibi doğrayın
  3. domatesi ister rendeleyin veya doğrayın
  4. yeşil biberi iri doğrayın
  5. salça ve tuzu iki bardak sıcak su ile karıştırın
  6. tencereye incikleri dizin, üzerine ve boşluklara sebzeleri yerleştirin
  7. baharatları serpiştirin
  8. salçalı tuzlu suyu ilave edin ve zeytinyağını gezdirin
  9. tencereyi bir defa fokurdatın, kapağını kapayın
  10. ocağı tamamen kısın, yemeği 50 dakika pişirin
  11. ocaktan alın ve gönlünüzce servis edin.
ne kolay değil mi? sizde yaparsınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür