sarımsak nasıl saklanır

Sarımsak nasıl saklanır? Post başlığımıza karşı, şimdi sarımsak saklamanın zamanı mı? be kardeş diye söyleneceğini biliyoruz. Varsın kim ne söz söylerse söylesin, evet sarımsak saklamanın bu ay itibariyle tam zamanı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle evde asarak sarımsak saklayanların anlatacaklarımızı dikkate alarak, sarımsaklarını uzun süre kullanmaları için bir fırsat. İşte bu fırsatı sizlerle paylaşmak istedik. Bilirsiniz, evde asarak sarımsak sakladığımızda bahar aylarıyle birlikte sarımsakların foslaştığını gözlemleriz. 

Sarımsağı ister balkonda asarak saklayın, isterseniz mutfak içinde saklayın, şubat ayı ile birlikte asılı sarımsak bünyesinden su kaybatmeye başlar ve sarımsak dişleri nerdeyse yok olur. Sözü fazla uzatmadan asılı sarımsaklara neler yapılması gerektiğini paylaşalım. Asılı sarımsakları yerinden alın, içi boş ve yara beresi olmayan sarımsakları altta gördüğünüz resimdeki gibi; kök kısmına dokunmadan, sap kısmında  2-3 cm. sap bırakarak kesin.

Hazırladığınız sarımsak başlarını içi kuru bir pet kavanoza doldurun. Kavanozun kapağını takmayın, kavanoz açık kalsın. Bu durumda kavanozu uygun bir yere koyun ve gerektikçe sarımsakları kavanozdan alın ve kullanın. Kavanoza koyacağınız sarımsak dişleri değil, sarımsak başları olduğunu unutmayın. Sarımsak başları dolgun olmalı, lekeli olmamalı ve kabuğu soyulmamış olması gerekir. Mutfakta sarımsak saklama kavanozunun en uygun ortamının, eviyenin altı olduğunu tavsiye ederiz. Çünkü, sarımsak kavanozunu biz orada saklıyoruz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür