dondurucudan bezelye yemeği
Dondurucudan bezelye yemeği tarifi, nasıl yapılır? Bu yemek tencerede ve düdüklü tencerede yapılır. Tencerede 1 saatte pişer. Düdüklü tencerede ise, kısık ateşte 25 dakikada pişer. Hangisi kolayınıza gelirse o yöntemle yemeğinizi yapın, afiyet olsun.
dondurucudan bezelye yemeği malzemesi:
- 600 gr. donmuş taze iç bezelye
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- bir kuru soğan
- bir orta boy domates
- bir havuç
- bir patates
- bir diş sarımsak
- bir tatlı kaşığı domates salçası
- bire çay kaşığı silme karabiber, pul biber, kimyon
- bir tatlı kaşığı tuz
- iki su bardağı sıcak su (400 ml.)
yemeğin yapımı:
- donmuş bezelyeyi kevgire alın, musluğun altına tutun
- domatesi rendeleyin,
- soğanı, sarımsağı yemeklik doğrayın
- havucu, patatesi küp doğrayın
- düdüklüde yağı ısıtın
- üzerine sıray ile soğanı, sarımsağı, havucu, salçayı ve domatesi ilave edin, kavurun
- peşinden çözülmüş bezelyeyi, patatesi, baharatları tuzu, suyu ilave edin, karıştırın
- düdüklünün kapağını kapatın
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü takın
- düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kısın
- ve yemeği kısık ateşte 25 dakika pişirin, ocaktan alın.
ne kolay değil mi? sizde yaparsınız.