dondurucudan bezelye yemeği


Dondurucudan bezelye yemeği tarifi, nasıl yapılır? Bu yemek tencerede ve düdüklü tencerede yapılır. Tencerede 1 saatte pişer. Düdüklü tencerede ise, kısık ateşte 25 dakikada pişer. Hangisi kolayınıza gelirse o yöntemle yemeğinizi yapın, afiyet olsun.
dondurucudan bezelye yemeği malzemesi:

  • 600 gr. donmuş taze iç bezelye
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir kuru soğan
  • bir orta boy domates
  • bir havuç
  • bir patates
  • bir diş sarımsak
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • bire çay kaşığı silme karabiber, pul biber, kimyon
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • iki su bardağı sıcak su (400 ml.)


yemeğin yapımı:

  1. donmuş bezelyeyi kevgire alın, musluğun altına tutun
  2. domatesi rendeleyin,
  3. soğanı, sarımsağı yemeklik doğrayın
  4. havucu, patatesi küp doğrayın
  5. düdüklüde yağı ısıtın
  6. üzerine sıray ile soğanı, sarımsağı, havucu, salçayı ve domatesi ilave edin, kavurun
  7. peşinden çözülmüş bezelyeyi, patatesi, baharatları tuzu, suyu ilave edin, karıştırın
  8. düdüklünün kapağını kapatın
  9. buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü takın
  10. düdüklü fışlamaya başlayınca
  11. ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kısın
  12. ve yemeği kısık ateşte 25 dakika pişirin, ocaktan alın.

ne kolay değil mi? sizde yaparsınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür