tavuk kanat haşlama
Düdüklüde sade kanat haşlama tarifi: Düdüklü tencerede sıklıkla tavuk kanadı haşlar ve suyu ile pilav yaparım. Pilavı bazen bulgurdan, çoğu zaman da pirinçle yaparım. Düdüklüde tavuk kanadı haşlarken su ve tuz ölçüsünü kanadı nasıl kullanacağıma bağlı olarak değiştiririm. Aynı şekilde düdüklüye su koyarken, duruma göre; bazen soğuk su, bazen de sıcak su koyarım. Koyduğum suyun sıcak veya soğuk oluşu, kanat tadında farklılık yaratmaz. Resimdeki kandı klasik düdüklü tencerede, orta ateşte 15 dakikada haşladım. Afiyet olsun.
Düdüklüde tavuk kanat haşlama malzemeleri:
Düdüklü tencerede tavuk kanat haşlama:
- kanatları bol su ile yıkadım, süzdüm
- peşinden düdüklü tencereye koydum
- üzerine sıcak suyu ve tuzu ilave ettim
- düdüklüyü ocağa oturttum
- ocağı yaktım, orta ateşe ayarladım
- düdüklü kaynamaya başlayınca
- üzerinde biriken köpükleri topladım
- ve düdüklünün kapağını kapattım
- düdüklünün ilk düdük sesinden sonra, saate baktım
- kanadı 15 dakika orta ateşte haşladım
- süre sonunda düdüklüyü ocaktan aldım
- musluk suyunun altında soğuttum ve kapağını açtım
- içinden kanatları aldım bir tabağa koydum.