havuçlu ıspanak yemeği
Tencerede, havuçlu ıspanak yemeği tarifi: Havuçlu, pirinçli ıspanak yemeğini on kaşık (bir çay bardağı) zeytinyağı ile tencerede yaptım. Yemeğe havuç haricinde 2 kaşık pirinç ilave ettim ve kısık ateşte 20 dakika pişirdim. Ortaya çok şahane ıspanak yemeği çıktı. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.
Havuçlu ıspanak yemeği malzemesi:
- bir kilo ıspanak
- 10 çorba kaşığı dolusu zeytinyağı
- bir iri kuru soğan
- bir çorba kaşığı silme domates salçası
- bir iri havuç
- iki çorba kaşığı pirinç
- bir çay bardağı sıcak su
- bir buçuk tatlı kaşığı tuz
Havuçlu ıspanak yemeği tencerede nasıl pişirilir:
- ıspanağı ayıkladım, yıkadım, süzdüm ve kuşbaşı doğradım
- havucu rendeledim
- soğanı yemeklik doğradım
- zeytinyağında sırayla soğan, salça ve havucu kavurdum
- üzerine 1 çay bardağı sıcak su koydum, karıştırdım
- ardından ıspanak, pirinç ve tuzu ilave ettim
- malzemeyi pörsüyene kadar karıştırdım
- ıspanak tencereye oturunca, tencereyi bir kez fokurdattım
- kapağını kapadım ve ocağı tamamen kıstım
- ve yemeği 20 dakika pişirdim ve ocağı söndürdüm.