fırında havuçlu kek


Fırında havuçlu kek tarifim, bilinen havuçlu keklerden tat, lezzet ve yumuşaklık açısından farklı. Yapmanız gereken, malzemeleri tedarik etmek ve bu lezzeti tatmaktır. Kek içinde, bol sulu ve parlak görünümlü kum havucu kullanırsanız yerinde olur. Havucu rendenin iri gözünde rendeleyin. Bir kase dolusu rendelenmiş havuç, kek için yeterlidir. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.

fırında havuçlu kek malzemesi:

  • 3 adet yumurta
  • 8 çorba kaşığı ayçiçek yağı (80 gr.)
  • 1.5 çay bardağı şeker (150 gr.)
  • 200 gr. kum havucu (bir kase dolusu)
  • 2 su bardağı un (220 gr.)
  • 1 çay Kaşığı toz tarçın
  • 26 cm. çapında tepsi


fırında havuçlu kek yapma yöntemim:
  • tepsiyi margarinle yağlayın
  • havucu rendenin iri gözünde rendeleyin
  • kaseye unu eleyerek koyun
  • üzerine tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin, karıştırın
  • çırpma kabına yumurta,  şeker ve yağı koyun
  • mikserle köpürünceye kadar çırpın
  • üzerine kuru malzemeleri ilave edin, çırpın
  • ardından rende havucu ilave edin, karıştırın
  • karışımı yağlanmış tepsiye yayın
  • tepsiyi önceden 180°C ısıtılmış fırına sürün
  • ve 30 dakika pişirin
  • kürdan testi yapın, fırından alın, soğutun
  • ne güzel değil mi? sizde yaparsınız.