düdüklüde zeytinyağlı taze bakla
Düdüklü tencerede zeytinyağlı taze bakla yemeğimi lastik contalı düdüklü tencerede yaptım. Yemeğe 1 çay bardağı dolusu zeytinyağı ve üzerine 2 çorba kaşığı dolusu zeytinyağı ilave ettim. Yemekte toplam 12 çorba kaşığı zeytinyağı kullanmış oldum. Bilirsiniz, standart çay bardakları 100 gr. ölçüsünde zeytinyağı alır. 100 gr. zeytinyağı da 1 çorba kaşığı ölçüsündedir. Doğradığım baklanın kararmaması için; 5 su bardağı soğuk su içine 2 çorba kaşığı un koydum ve karıştırdım. Bu karışımın içine doğradığım baklayı ilave ettim ve yemeği yaparken baklayı süzerek çıkarıp kullandım.
Düdüklüde Taze Bakla Malzemesi
- 1 kg. taze bakla
- 12 çorba kaşığı zeytinyağı
- bir tane iri kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 çay bardağı sıcak su (150 gr.)
- doğranmış dereotu
Pişirme Yöntemim
- bir litre soğuk suya 2 çorba kaşığı un koydum karıştırdım
- ardından baklayı temizledim, doğradım ve unlu suya koydum
- düdüklüde zeytinyağını düşük alev ayarında ısıttım
- peşinden sırasıyle soğanı ve 1 tatlı kaşığı unu kavurdum
- üzerine baklayı, toz şekeri, sıcak suyu ve tuz'u ilave ettim karıştırdım
- normal alev ayarında düdüklüyü bir kez kaynattım ve kapağını kapattım
- ilk düdük sesinden sonra saat'a baktım
- ve kısık alev ayarında baklayı 30 dakika pişirdim
- süre bitiminde düdüklüyü ocaktan aldım,
- musluğun altına tuttum ve soğuttum
- kapağını açtım ve yemeği bir kaba boşalttım
- üzerine yeter miktarda dereotu serptim
- ve ardından sofraya koydum.
- ne güzel değil mi? siz de yaparsınız.