zeytinyağlı kendi suyunda etsiz patlıcan


Kendi suyunda etsiz patlıcan yemeği: Zeytinyağlı susuz patlıcan yemeğim kendime ait bir tarif. Yemeğim, bu halini alıncaya kadar bir kaç aşamadan geçti. Bu yemeğimi ilk yaptığımda, yemeğin tuz ve baharatını bu tarifteki gibi ilave etmeyi akıl edememiştim. Neyse ki, yanlış hesap Bağdat'tan döndü ve ben de doğru yöntemi bulmuş oldum. Bu yemekte patlıcan miktarının bir önemi yok. İstediğiniz miktarda patlıcan kullanabilirsiniz. Bu yemekte domates salçası ve biber salçası kesinlikle kullanmayın. Yemekte su kullanılmadığından; tatlandırmak adına, yemeğe katılan her çeşit salça, yemeğin tadını bozuyor. Bu ayrıntıya dikkat etmeniz önemli. Afiyet olsun.

Susuz Patlıcan Yemeği Malzemesi
  • beş tane patlıcan (700 gr.)
  • altı çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir tane iri soğan
  • iki tane orta boy domates
  • bir baş orta boy sarımsak
  • bir çay kaşığı dolusu karabiber
  • bir çay kaşığı dolusu pul biber
  • bir çay kaşığı dolusu kimyon
  • bir tatlı kaşığı dolusu tuz

Pişirme Yöntemim
  • patlıcanları alacalı soydum, kuşbaşı doğradım
  • ve tuzlu su içinde yarım saat beklettim
  • ardından avcumla sıkarak tencereye koydum
  • soğanı, sarımsağı ve sivri biberi irice yemeklik doğradım
  • domatesleri rendeledim ve tencereye koydum
  • üzerine karabiber, pul biber, kimyon ve tuz ilave ettim
  • elimle bütün malzemeleri bir güzel karıştırdım
  • en son üzerine altı çorba kaşığı dolusu zeytinyağı gezdirdim
  • tencereyi ocağın büyük gözüne koydum ve kapağını kapattım
  • ocağı yaktım ve düğmeyi kısık aleve ayarladım
  • yemeği kendi halinde bir saat pişirdim
  • sürenin bitiminde tencereyi ocaktan aldım ve sofraya koydum.
  • ne güzel değil mi? sizde yaparsınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür