parmak sucuk nasıl bağlanır


Parmak sucuk nasıl bağlanır? Parmak sucuk bağlaması biraz uğraştırıcı, fakat zor değil. Bu işi ilk defa yapacaksanız, bir metre bağırsağı sucuk harcıyla boylu boyunca dodurun. Bağırsağın başında ve sonunda en az onar santimlik boşluk bırakın. Bağırsağın alta gelecek ağızını düğümleyin.

Ardından sağ avcunuzun içine dolu bağırsağı alttan hizalayarak alın ve avcunuzu sucuğu kavarayacak şekilde kapatın. Peşinden, baş ve işaret parmağınızı karşılıklı sıkıştırarak bağırsak üzerine boğum yapın. Yani bu baskı ile sucuğu dört parmak genişliğinde bölüyorsunuz.

Üsteki sucuğun çifterli bağlanarak bitmiş hali


İlk parmak sucuğu yaptınız. Boğum yerine serçe parmağınızı hizalayıp, aynı işlemi sucuğun üst ucuna çıkana kadar tekrarlayın. En son yaptığınız parmakları sayın. Parmak sucuklar çift olursa, çifter çifter bağlaması kolay olur. Saydığınızda parmak tek kalırsa, sıkarak üstten harcı çıkarın.

Diyelim, resimdeki gibi sekiz tane parmak sucuğunuz var. Dördüncü parmak sucuk ile beşinci parmak sucuğu aksi yönde döndürün ve diğer parmak sucukları hizalayın. Her boğumu pamuklu iple veya sicimle bağalayın. En son üste gelen parmaklarıda bağlayın ve işinizi bitirin.


Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür