kıymalı dolma içi nasıl hazırlanır


  • Kıymalı dolma içi nasıl hazırlanır: Dolma içi, çiğden konularak ya da kavrularak hazırlanır. İki iç hazırlama yöntemiyle yapılan dolmaların lezzet farkı, kişinin damak zevkine göre değişir. Evinizde dolma yapılırken iç harç nasıl yapılıyorsa, sizin beğeneceniz dolma içini o belirliyecektir. Evinizde çiğden iç harçla hazırlanan dolmalar yapılıyorsa, sizin favoriniz o olacaktır. Yok aslında, birbirinden farkı, birinin zahmeti fazla.

  • Evlerde, onlaraca kişiye yemek yapılmaz. Yemek, ailenin nüfus sayısına göre hazırlanır. Bu sayı, ortalama 2 ila 6 kişi arasındadır. Evde dolma, genelde bir kilo sebze kullanılarak yapılır. Elbette bu ölçünün istisnasını vardır. Bir kilo sebze ile yapılan dolmaları pişirecek tencerelerde her mutfakta bulunur. Bu tencereler belirli sayıda dolmayı içine alacak kapasitededir. Fazla miktarda dolma yapımına izin vermez.

  • Verdiğim bilgileri göz önüne alırsak, evde her çeşit zeytinyağlı ve etli dolma 1 kilo sebze kullanılarak yapılır. Evde kıymalı dolma içi hazırlarken bir kilo sebze için: 1su bardağı pirinç, 150 - 200 gr. kıyma kullanılır. Bu malzemelerin dışında, dolma içinde soğan, domates, salça, yemeklik yağ ve dolmanın çeşitine göre değişen maydanoz, nane, dere otu sarımsak, sumak, karabiber, pul biber ve kimyon kullanılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür