istiridye mantarı ızgara


  • İstiridye mantarı ızgara nasıl yapılır: İstiridye mantarı olsun veya diğer mantarlar olsun, kömürlü mangal başta olmak üzere; her çeşit ızgara aletinde ızgara yapılabilir. İstiridye mantarı, diğer mantarlardan daha sulu olduğu için, en güzel mantar ızgarası istiridye mantarından yapılır. İstiridye mantarının yemeğini yapın, kavurmasını yapın ve ızagarasını yapın ama, kesinlikle mantarı suya değdirmeyin. Kökünün topraklı kısmını kesin atın yeter. İstiridye mantar ızgarasını sever, sıklıkla yapar (ekmek arasına koyar) yerim.

  • İstiridye mantarın kök kısmını ve ağıza alıp çiğinendiğinde; kauçuk gibi olan, gövdenin bazı bölümlerini keser atarım. İşte olayın can alıcı noktası burası: Ben istiridye mantar ızgarasını, elektrikli tost makinesinde yaparım. Tost makinesini çalıştırım, ısındığında mantarı yaprak yaprak dizerim,  makinenin kapağını kapatırım ve başında beklerim. Arada bakarım, mantar diriliğini kaybetmiş ve ızgara izi mantara geçtiğinde, tereyağı sürerim ve tuz ekerim. Bir sürede böyle pişirdikten sonra, hazırladığım taze ve sıcak olamayan yarım ekmeğin ortasını yarar, mantarları içine çaka çaka doldurur, oturur yerim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür