kapya biber yemeği


Pirinçli al biber yemeği; isimleri farklı aynı biberi tanımlayan kapya biberi, kırmızı biber veya al biberle yapılır. Al biber yemeği bilinen yemek çeşiti olmasada, nette ilk tarif olma özelliğini taşır. Görsel medyada şov yapmayan, kendi halinde muhlis bir aşçının ellerinden çıkmış, kapya biberin lezzet patlamasıdır. Al biber sadece közlenip salatası veya içi doldurulup dolması yapılmaz. Bilen, al biberle ne yapacağını bilir. Diğer sebzelerden patlıcan, patates gibi çeşitli yemek yapımında kullanır. Bu yemeğin olumsuz yanı, fazla ekmek yedirir. Bu şaheser yemek, al biberin sulu yemeğidir. Bu tarif, al biber yemeği'nin mutfaklarda yapımına uygun, çalışır demosudur. Yemeğin, kırmızı biber yemeği adıyla ölçekli tarifine buradan bakabilirsiniz.

Kullanılan Malzemeler
  • birkaç tane al biber
  • yeteri kadar yemeklik yağ
  • üzerini kapatacak miktar sıcak su
  • salça, domates, soğan, sarımsak
  • çeşitli baharatlar
  • ve az miktarda pirinç

Al Biber Yemeği Pişirme Yöntemi
  • Al biber'in çekirdekleri çıkarılır, kuşbaşı doğranır
  • yağ içinde soğan, sarımsak, salça, domates kavrulur
  • ardından al biber ilave edilir, karıştırılır
  • üzerini kapatacak miktarda sıcak su konur
  • ve başta tuz olmak üzere, sevilen baharatlarla tatlandırılır
  • bir taşım kaynatılır ve kısık alev ayarında
  • suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • ne güzel değil mi? siz de yaparsınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür