enfes lor tatlısı


Enfes mi enfes, lor tatlısı tarifimde; oda sıcaklığında tuzsuz tatlı lor peyniri, bir bütün tavuk yumurtası, baklava ve börek yapımında kullanılan un, ince taneli irmik, kahvaltılık tuzsuz tereyağı ve bir çay kaşığı tepelice doldurulmuş karbonat kullandım. Saydığım malzemelerle tatlının hamurunu hazırladım, beze yaptım, yağlanmış tepsiye dizdim, turbo fırının alttan ikinci rafında 175°C derecede yarım saat pişirdim ve sıcak olan şerbetini verdim. Şerbeti tatlı hamuru fırıda pişerken hazırlarsanız, zamanlamanız mükemmel olur. Şerbetli tatlıları seviyorsanız, yapımı kolay bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederim.

Enfes Lor Tatlısı Malzemesi
  • iki su bardağı dolusu lor peyniri
  • iki çorba kaşığı tepeli doldurulmuş un
  • iki çorba kaşığı tepeli doldurulmuş irmik
  • üç çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • bir çay kaşığı tepeli doldurulmuş karbonat
  • bir tane tavuk yumurtası

Şerbet Malzemesi
  • iki su bardağı dolusu toz pancar şekeri
  • iki buçuk su bardağı dolusu içme suyu
  • bir tatlı kaşığı dolusu limon suyu

Şerbetin Yapımı:
  • Bir tencerede şeker ve suyu 5 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ilave ettim. 
  • Ardından şerbeti iki dakika daha kaynattım ve ocağı söndürdüm.

 fırından çıkmış


şerbeti henüz verilmiş 


Lor Tatlısı Yapım Yöntemim
  • bıçak takılı mutfak robotuna un ve karbonat hariç bütün malzemeleri koydum
  • robotu çalıştırdım ve malzemelerle pürüzsüz bir karışım yaptım
  • karışımı yoğurma kabına aktardım
  • bir kasede un ve karbonatı güzelce karıştırdım
  • bu karışımı azar azar yoğurma kabına ilave ettim
  • ve tatlı hamuru yoğurdum
  • yoğurduğum hamurdan 30 gr. ağırlığında parçalar kopardım
  • avuç içinde bezeler yaptım, bezeleri yassı hale getirdim
  • tereyağı ile yağladığım tepsiye aralıklı dizdim
  • tepsiyi önceden 175°C dereceye ısıttığım fırınıma sürdüm
  • 30 dakika pişirdim ve fırından aldım
  • üzerine sıcak şerbeti döktüm ve beklemeye aldım
  • bir saat içinde şerbeti tamamen çekti
  • ve yenmeye hazır hale geldi.
  • ne güzel değil mi? sizde yaparsınız.