erişte pişirme



Erişte pişirme aynen makarna pişirmeye benzer. Makarnayı nasıl pişiriyorsanız veya haşlıyorsanız diyelim, eriştenizi aynen pişirin. Makarna kendiyi suyu ile pişirilir veya bol su içerisinde haşlanır. Haşlanan makarnanın pişme süresi, damağınızla dişiniz arasındadır. Haşlanan makarnanın pişip pişmediğinizi çiğneyerek anlarsınız. Eriştede böyle bir durum yoktur. Çünkü erişteler durum buğdayı unu ile yapılmazlar.

En baba ev eriştesi başta olmak üzere, her tarafta satılan eriştenin pişme süresi 15 dakikayı aşmaz. Bazen hazır aldığınız, pişerken eriyenini ve istediğiniz yumuşaklığa gelmeyen kauçuk erişteleri saymıyoruz. Böylesi erişte ile karşılaşacağınıza, eriştenizi kendiniz yapın, yada erişteyi pişirin öyle satın alın. Erişte nasıl haşlanır? Tencereye yeter miktarda suyu koyar, tuz atar, kaynatırsınız. Kaynayan su içine erişteyi atar, 15 dakika haşlar ve süzersiniz.