soslu patlıcan biber kızartması


Sarımsaklı domates soslu, patlıcan biber kızartması nasıl yapılır? İstenilen miktarda patlıcan ve sivri biber alınır. Patlıcanlar alacalı veya tam soyulur, peşinden istenilen şekilde ve boyda doğranır. Doğranan patlıcanlar tuzlu su içinde yarım saat dinlendirilir. Sivri biber ise, yıkanırsa kızartırken patlar. Bu nedenle sivri biberi yıkadığınızda kurulamanız gerekir. Ardından, üzeri delinir. Sivri biber istenirse parçalara bölünür veya bütün bırakılır.

Fazla kızgın olmayan kızartma yağı içerisinde sivri biberler kızartılır ve bir tabak içine alınır. Ardından, su içinden patlıcanlar çıkarılır ve sıkılarak suyu çıkarılır. Peşinden patlıcanlar kızgın yağ içinde hafif kızarıncaya kadar kızartılır ve tabağın içerisine alınır. Kızarmış biber ve patlıcanların miktarına uygun olacak sayıda domates rendelenir. İstenilen miktarda sarımsak doğranır ve bir kap içinde bekletilir.

Geldik sarımsaklı domates sosu hazırlamaya; tava içerisine çok az sıvı yağ konur ve sarımsaklar hafif kavrulur. Üzerine rendelenmiş domates, bir çay kaşığı şeker ilave edilir ve diriliği gidinceye kadar kavrulur. Peşinden karabiber, kimyon, pul biber. tuz ilave edilir ve karıştırılır. Bu işlemi yaparken kısık ateşte yaparsanız, ideal domates sosu kıvamına ulaşırsınız. Sos hazır olunca, patlıcan biber ilave edilir, az tuz serpilir ve malzemeleri örtecek miktarda sıcak su konularak malzemeler suyunu çekinceye kadar pişirilir.

Kızartma tavasını ocaktan almaya yakın, kızartmanın miktarına göre bir veya iki tatlı kaşığı üzüm sirkesi ilave ederseniz kızartmanız enfes olur. Yalnız, sirke ilavesinde ölçüyü kaçırmamanız şiddetle tavsiye edilir. Sirkeyi şişesinden ilave etmeyin. Dikkat ederseniz, kızartmaya sirke ilavesinde, bir çorba kaşığı sirkeyi kızartmaya ilave edin demedim. Ya ne dedim, bir iki tatlı kaşığı sirke ilave edin dedim. İki tatlı kaşığı dolusu sirke, bir çorba kaşığı dolusu sirke ölçüsüne eşittir. Çabamı anlamışsınızdır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür