tavuk sulu bulgur pilavı


Haşlanmış tavuk suyu ile pirinç pilavı ve bulgur pilavı'nın her çeşiti yapılır. Tavuk suyu kullanılarak yapılan pilav, lezzetli olur. Yufka ekmek üzeri tavuk sulu bulgur pilavı veya yufka üzeri bulgur pilavı, diğer bulgur pilavı çeşitlerinden farklı pişirilir. Bu fark, pilav pişirilirken yağ ve su miktarının fazlalığı ve pişirme süresinin uzun oluşudur. İki kase bulgurla yapılan bulgur pilavı, pilavın özelliğine göre, 15 dakika ile 60 dakika arasında değişir. İki kase dolusu bulgurla yapılan tavuk sulu bulgur pilavı ise, 20 dakikada pişer.

Sadece tavuk suyu kullanarak bulgur pilavı yapmak istersek, bir ölçü bulgur için iki ölçü tavuk suyu yeterli olur. Ölçü işini dahada basitleştirirsek; bir su bardağı dolusu bulgur için, iki su bardağı dolusu tavuk suyu karar olur. Yufka üzeri bulgur pilavı yapmak istersek, bu ölçü bire üçtür. Yani, bir bardak bulgur için, üç bardak tavuk suyu gerekir. Bunun yanında, 20 dakika içerisinde ocağın buhar yapacağı pilavın suyunuda hesaba katarsak; 1 bardak bulgur için, 3.5 bardak tavuk suyuna ihtiyaç vardır. Bu ölçülerle nefis bulgur pilavı yapılır.