dondurucuda taze fasulye



Derin dondurucuda taze fasulye nasıl saklanır? Derin dondurucuda taze fasulye çeşitleri ve çalı fasulye iki şekilde saklanır. Taze fasulyeler sanki yemek yapıyormuşcasına iki ucu koparılır, kılçığı varsa sıyrılır. Peşinden, taze fasulyeler bol su ile yıkanır ve istenilen uzunlukta doğranır. Çalı fasulyesi ise, uzunlamasına ikiye bölünür ve doğranır. Temizlenmiş ve yemek yapacak duruma gelmiş taze fasulyeler, ihtiyaç miktarı kadar buzdolabı torbasına konur, kapatılır ve derin dondurucuya konur. Ya da, dondurucuya konmazdan önce fasulye şoklama yapılır süzülür, paketlenir ve dondurucuya konur.

Derin dondurcuda taze fasulye saklamak için, şok haşlama nasıl yapılır. Tencerede su kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine, tencerenin kapasitesinin kaldıracağı ölçüde taze fasulye konur. Tencere kaynamaya başladığı andan itibaren fasulyeler 2-3 dakkika haşlanır ve kevgire alınır. Kevgir doğrudan musluk altına tutulur, süzülür ve fasulyeler soğutulur. Soğumuş ve iyice süzülmüş fasulyeler buzdolabı torbasına konur ve derin dondurucuya kaldırılır. Bu iki yöntemle de taze fasulye derin dondurucuda saklanır. Düşüncemi sormak isterseniz; bu iki yöntemin en işe yarayanının şoklama olduğunu tavsiye ederim.