hazır mantı



  • Piyasada satılan, o kadar çok hazır mantı çeşiti var ki, hangisini alacağına karar vermede güçlük çekiyorsun. Evde etli mantı yapımı güç iş, çok uğraştırır. Bu yüzden, hazır mantı alıp pişirmek en akılcıl yoldur. Yolun akılcı olması, bazen çok hayırlı olmuyor. Hazır alınan mantıyı haşlayıp sofraya koyduğunda, yolun akılcıl olup olmadığı ortaya çıkıyor. Genelde hazır mantıyı büyük marketlerden alırım. Eh işte, idare eder cinsten tat ve lezzete sahip olduğundan fazla önemsemem. 

  • Her zaman hazır aldığım mantıyı haşlarken, haşlama süresine dikkat ederim. Tencerede mantı haşlama süresi 15 dakikadır. Haşlanan mantı piştiğini göstermek için su yüzeyine çıkar ve rengi parlaklaşır. Yani, donuk hamur renginden şeffaflaşmaya başlar. Bu mantının haşlayan kişiye verdiği sinyaldir. Beni fazla haşlama, eririm ha! demek gibi bir şey. İşte o vakit, bir su bardağı soğuk suyu tencereye boşaltıp ocağı söndürmek, ardından da soslayıp sofraya koymak gerekir.