düdüklüde tavuk pişirme


  • Düdüklü tencerede tavuk pişirme veya tavuk haşlama, hangi deyim işinize gelirse. Düdüklü tencerede tavuk pişirme büyük kolaylık, bu nedenle tavuk pişirme işlerimde düdüklü tencereyi kullanırım. Tavuk aldığım zaman, ağırlığına dikkat eder ve 1.5 kilo altındaki tavukları seçerim. Seçtiğim tavukta renk değişimi, berelenme olmamasına dikkat eder ve çoğu zamanda aynı firmanın tavuklarını tercih ederim. Pişirdiğim tavukta, rahatsız edici koku olmasını hiç sevmem. Özellikle bu kokuyu, elimde hissederim. Dikkat ettiniz mi, bazı tavukları haşladığınızda (yerken) bu kokuyu alabilirsiniz.

  • Düdüklü tencerede tavuk haşlarken, tavuğun üzerinde yolmadan dolayı kalan tüyleri alır ve ocağın büyük gözünde üterim. Ardından yıkar, süzer ve düdüklüye yeter miktarda su ile korum. Ocağı yakar ve suyu kaynatmadan, tavuğun bıraktığı ilk gri suyu görünce ocağı söndürrüm. Düdüklüdeki o gri suyu döker ve tavuğu bir güzel yıkarım. Peşinden, tavuğu düdüklüye tekrar koyarım. Üzerine bir çorba kaşığı tuz ve yeteri kadar su ilave ederm. Tavuk 1.5 kiloya kadar ağırlıkta ise, 15 dakika pişirir ocaktan alırım. Eğer tavuk 2 kilo veya 2 kiloya yakınsa, 20 dakika pişirrim. Daha çok, düdüklüden çıkan pişmiş tavuk kokusunu dikkate alırım.