sade bezelye yemeği
Sade bezelye yemeği tarifi veren sitelerdeki algı, taze bezelye yemeğini havuçlu, patatesli yaparsan sade oluyor, etli veya kıymalı yaparsan sade olmuyor. Yanlış, bezelye kendi halinde katkısız pişirilirse; resimde görüldüğü gibi, sade bezelye yemeği olur. Bende, bu anlayışla tencerede taze iç bezelye yemeğimi yaptım. Sade bezelye yemeğini sevenlere afiyet olsun.
Kullandığım Malzemeler
- yarım kilo taze bezelye
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- yarım çorba kaşığı salça
- 1 tane kuru soğan
- 1 iri diş sarımsak
- karabiber, kimyon, tuz
- 3 su bardağı sıcak su
Sade Bezelye Yemeği Yapma Yöntemim
- tencerede zeytinyağını düşük alev ayarında ısıttım
- üzerine sıra ile soğanı, sarımsağı ilave ettim normal alevde kavurdum
- ardından salçayı ilave ettim, kavurdum
- üzerine bezelye, sıcak su, karabiber, kimyon, tuz'u ilave ettim
- malzemeleri karıştırdım ve tuzunu ayarladım
- tencereyi bir kez kaynattım ve kapağını kapattım
- kısık alev ayarında yemeği 60 dakika pişirdim ve ocağı söndürdüm
- ne güzel değil mi? sizde yaparsınız.