sebzelerin pişirme süreleri


Tencerede sebzelerin pişirme süreleri veya sebzelerin pişme süreleri aşağıda alfabetik sıra ile verilmiştir. Evde yemek yapımında (ön fikir olarak) sizlere yardımcı olacak çeşitli sebzelerin pişme süreleri, ağır ateşte pişirilmesiyle ilgilidir. Verilen bu süreler, bu blogda tariflenen sebze yemeklerin pişirilme süreleridir. Bütün yemeklerin pişirilmesinde olduğu gibi, yemek yaparken saata şöyle bakılır. Pişirilen yemeğin suyu verildikten sonra, tencere bir defa fokur fokur kaynatılır ve ocak gaz ayarı sol tarafa sonuna kadar döndürülür ve tencere kapağı kapatılır. İşte ocağa verilen bu ayardan sonra saata bakılır ve belirtilen sürelerde yemek pişirilir, ocak söndürülür.

Tencerede Sebzelerin Pişme Süreleri

  • Arapsaçı otu 60 dakika
  • Bezelye 60 dakika
  • Brokoli 35 dakika
  • Brüksel lahanası 25 dakika
  • Çalı fasulye 105 dakika
  • Çiriş otu 20 dakika
  • Enginar bütün olarak 70 dakika
  • Ispanak 20 dakika
  • Kabak 25 dakika
  • Kapya biberi 20 dakika
  • Karnabahar 50 dakika
  • Kereviz 30 dakika
  • Kuru bamya 60 dakika
  • Madımak 90 dakika
  • Mantar 30 dakika
  • Patates haşlama süresi 30 dakika
  • Patates pişme süresi 35 dakika
  • Patlıcan pişme süresi 25 dakika
  • Pazı 20 dakika
  • Pırasa 30 dakika
  • Rezene 40 dakika
  • Semizotu 25 dakika
  • Sultani bezelye 60 dakika
  • Taze bakla 90 dakika
  • Taze bamya 45 dakika
  • Taze börülce 75 dakika
  • Taze fasulye 60 dakika
  • Taze iç fasulye 45 dakika
  • Yer elması 20 dakika