sade mantar pişirme


Sade mantar pişirme; yenilebilir bütün mantar çeşitleri, istenirse dışardan malzeme katkısı olmadan pişirilir. Ve, fazlasıyle de lezziz olur. Sade mantar pişirme yöntemi, mantarın kavrulmasıyle veya ızgara yapılmasıyle olur. Mantar tencerede, tavada, güveçte az yağ içerisinde kavrulur ve tuz ile tatlandırılır. Kömürlü veya elektrikli mangal üzerinde ızgara yapılabileceği gibi, mutfaklardaki ocak üzerinde çalışan çeşitli ızgara yapma aletleri üzerinde mantar çeşitleri ızgara yapılabilir.

Resimde görünen istiridye mantarı, tava içerisinde tereyağı kullanılarak kavrulmuştur. Mantar nasıl pişirilse pişirilsin, yemeğini yaparken mantarı suya vurmamak gerekir. Mantarı yıkamak yerine üzerini silmek yeterlidir. Yenilebilir, doğal yetişen mantar çeşitleri ve mantar çiftliklerinde yetişen kültür mantarları tek başına kavrulabilir, ya da ızgarası yapılabilir. Mantar düşük ve kısık ısıda kavrulursa veya kavrulurken tuz ilave edilirse çabucak suyunu salar.