peynire tuzlu su nasıl yapılır


peynire tuzlu su nasıl yapılır? Peynire tuzlu su veya peynir salamurası nasıl hazırlanır? Evde ihtiyaç fazlası peynir yapıldığında, peyniri uzun süre bozulmadan saklamak için tuzlu su içine konur. Hazırlanan bu tuzlu suya salamura suyu adı verilir. Salamura ise, bazı (peynir, balık, asma yaparağı gibi) yiyeceklerin tuzlu içinde tutulmuş halidir. Salamura suyu hangi gıdayı saklamak için yapılırsa yapılsın, belirli su ve tuz ölçülerek yapılır.

Salamura peynir yapmak için, peynire tuzlu su nasıl yapılır? Salamura suyu ölçüsü şöyle; sekiz ölçek su için, bir ölçek salamura tuzu kullanılır. Elinizde bulunan ölçek kabı bardak, kase veya başka bir kap olabilr. Suyu ne ile ölçüyorsanız, su içine koyacağınız tuzu da aynı ölçü kabıyla ölçeceksiniz. Ardından ölçülü suyun üzerine, ölçtüğünüz salamura (iri kaya tuzu) tuzunu ilave edecek ve karıştırarak eriteceksiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür