pide hamuru yapımı


  • Pide hamuru yapımı zor değildir. Hamur işleri çeşitlerinin yapımında, yerine göre mayalı hamur veya mayasız hamur kullanılır. Her çeşit pide, mayalı hamurla yapılır. İşi bilen veya bilmeyen, maya ile hamurunu yoğurur ve nasıl bir pide yapacaksa, o pideyi yapar. Nasıl olsa, yaptığı pide yemek yarışmasına girmeyecek, o sebeple kişi pide konusunda bildiğini okur. Diyelim ki, pide ticari amaçla yapılacak. Adam dükkanını açtı, başladı çalışmaya; işi gücü, pide yapıp satmak. Kıymalı pide, etli pide, sucuklu pide, otlu pide ve daha nice pide çeşitleri var, say say bitmez.

  • Pideci, yaptığı pidelerle müşterisini memnun etmişse, gelen müşterileri boş bir masa bulup oturmak için yer arar. Çünkü; gelen müşteri bilir ki, bu pidecin pidesi yenir. İyi bir pide,  kullanılan iç malzemenin kalitesi, pişirilmesi ve sunumuyla kendini belli eder. Pide yapımında ne kadar kaliteli iç malzeme kullanırsanız kullanın ve en iyi pide ustasını çalıştırıyor olsanız dahi, hamur kalitesini tutturamzsanız pidecilik işi bir anda biter. Pide hamuru yoğurulurken kaliteli un kullanılmasının yanında, sarraf terazisi hassasiyetinde ölçülerek gerekli maya miktarını kullanmak gerekir.

  • Ustasının elinden çıkmış, Konya etli ekmek pidesini göz önüne getirirseniz, yapılan diğer pidelerle mukayese etme şansınız artar. Ekmek hamurundan pide yapılmaz. Pide hamuru içerisine yağ, süt, yoğurt, yumurta gibi malzemeler konmaz. Pide hamuru un, maya, su ve tuz kullanılarak yoğurulur. Hamur mayası, mayanın üzerinde yazılı talimata göre pide hamuru yapımında kullanılmaz. Konya etli ekmek pidesi hamuru lahmacun inceliğindedir. Herhangi bir yerinde maya kabarması göremezsiniz. Tadı, çıtırlığı insanı rahatsız etmez, yedikçe yemek gelir içinizden.

Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür